Hoevelaken, achtertuin

Deze enigszins verwaarloosde achtertuin (98 m2) was rijp voor een opknapbeurt. Het gras was vervuild met onkruid en mos, de struiken verwilderd en te groot voor de beschikbare ruimte, de beukenhaag onvoldoende dicht en de schuttingen stonden op het punt hun levenscyclus af te ronden. Hoogste tijd dus voor een nieuw plan!

Read More
Tim Kops
Amersfoort, volledige tuin

Op de Amersfoortse Berg is geen meter vlak. Voor een tuinontwerper geeft hoogteverschil een extra dimensie aan het ontwerp. In de tuin (205m2) van dit hoekhuis waren wit grind en volwassen coniferen beeldbepalend, zowel in de voor-, zij-, als achtertuin.

Read More
Tim Kops
Soest, achtertuin

Deze achtertuin in Soest (104 m2) had zijn langste tijd gehad. Op het eerste gezicht was het geen verwaarloosde tuin, maar bij een kritische blik bleken struiken te massief, hout van afboording en schutting verrot en was het geheel wat gedateerd.

Read More
Tim Kops
Soest, achtertuin

Deze opvallend diepe achtertuin van 293m2 (excl. het bijgebouw) wordt gedomineerd door drie grote bomen, waaronder een notenboom die midden op het perceel staat. Verder kenmerkt de tuin zich door grote vlakken bestrating, slordige erfafscheidingen en een grote blauwe loods bij de buren.

Read More
Tim Kops
Eindhoven, achtertuin

Deze achtertuin (71 m2) van een huurhuis in het centrum van Eindhoven, mocht het predikaat “tuin” eigenlijk niet meer dragen. De bestrating schots en scheef, een treurig grasveldje, geen vaste planten, een uit de kluiten gewassen ligusterhaag … Niet een tuin waar je graag bent en dat was wat de bewoonster juist wel graag wilde!

Read More
Tim Kops
Amersfoort, voortuin

Deze voortuin van 114 m2 in Amersfoort bestond uit een lange oprijlaan van grindtegels met gras naar de garage en een grasveld voor het huis met aan de buitenranden 3 kleine borders met rozen, varens en een krent. Een pad met flagstones leidde naar de voordeur. Ligusterhagen vormden de erfafscheiding en er stond een aantal solitaire coniferen.

Read More
Tim Kops
Amersfoort, voortuin

Deze voortuin in Amersfoort (60m2) had zijn langste tijd gehad. Een enorme conifeer putte de laatste jaren de grond volledig uit en ontnam deze tuin op het Noorden veel van het weinige licht dat er beschikbaar was. Het verwijderen van deze conifeer bracht niet veel soelaas. Tijd voor een grondige aanpak!

Read More
Tim Kops
Amersfoort, achtertuin

Deze zonnige achtertuin van 174 m2 bestond uit vele oude coniferen, een prachtige rhododendron, een aantal grote hortensia's, een centraal grasveld en een verhoogd terras van gindtegels.

Read More
Tim Kops
Amersfoort, voor- en achtertuin

Het ontwerp voor dit adres in Amersfoort betrof zowel de voortuin (20 m2) als de achtertuin (42 m2). Waar in de voortuin vooral schaduw heerst, heeft de achtertuin het karakter van een warme mediterrane patio.

Read More
Tim Kops