tuinontwerp

P1100780.JPG
 
Rustgevende villatuin 1.jpg

de waarde van een tuinontwerp

Tuinieren is leuk, maar soms ook veel werk en u kunt voor verrassingen komen te staan. Uw planten en struiken groeien niet goed, uw mooie boom wordt juist te groot en de vijver blijft troebel. Uw eens zo mooie tuin wordt langzaam maar zeker een probleemtuin waaraan u steeds minder plezier beleeft. Een goed tuinontwerp voorkomt deze teleurstelling en is alleen al om deze reden veel waard!

 
 

mijn werkwijze

Het aanleggen van een nieuwe tuin kent een aantal fasen. Schakelt u mij in, dan begint het met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Sommige klanten hebben zelf al veel voorwerk gedaan maar zijn vastgelopen. Andere klanten bellen mij omdat ze niet weten waar te beginnen. Voor mijn werkwijze maakt het geen verschil. Hieronder leest u hoe we samen komen van de eerste ideeën tot een aangelegde tuin die voldoet aan uw wensen en de mogelijkheden van uw perceel optimaal benut.

 
 
timkops2.JPG

De ontwerptekening

We beginnen met een kennismakingsgesprek. U maakt kennis met mij en ik met u en uw tuin. Tijdens het gesprek bekijken we de huidige situatie en bespreken we uw wensen en voorkeuren. Ook fotografeer ik uw tuin en de omgeving vanuit verschillende perspectieven.

812.JPG

het beplantingsplan

De beplanting in uw tuin is beeldbepalend, veel meer dan de gekozen vormen en lijnen dat uiteindelijk zijn. Planten, bomen en struiken geven bijvoorbeeld reliëf en kleur aan uw tuin en ze maken de seizoenen zichtbaar. Het beplantingsplan is daarom een erg belangrijk onderdeel van het totale ontwerp.

detuintekenaar.JPG

begeleiding bij de aanleg

Het aanleggen van een tuin is vakwerk. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om bij het maken van een terras, een vijver of een schutting een vakman in te schakelen. Een hovenier is zo'n vakman. Ik werk samen met Thomas Tuin en zijn collega's.

home_hersft.jpg

We hebben de samenwerking met Tim erg prettig gevonden. De communicatie verliep goed, en het was van begin af aan helder dat Tims doel is een tuin te ontwerpen die bij onze wensen past. Tim is zorgvuldig in het ontwerp en tijdens de aanleg is hij erg betrokken en dat vinden we erg prettig.

- Jantien en Wouter

 
 
detuintekenaar.jpg

de hovenier

Het aanleggen van een tuin is vakwerk. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om bij het maken van een terras, een vijver of een schutting een vakman in te schakelen. Een hovenier is zo'n vakman.