Op basis van een gedegen inventarisatie en analyse, zorgen voor een plan met goede balans, eenheid en samenhang op het gebied van massa en ruimte gerelateerd aan een gedegen vlekkenplan en voorzien van een gedegen motivatie én doorspekt met ontwerpprincipes.

Deze woorden schreef mijn leraar, Pieter Janssen van Groenvorm Ontwerpburo voor tuin & landschap, toen hij mij duidelijk wilde maken dat een ontwerp pas volmaakt is als de ontwerper zich bij alles heeft afgevraagd "waarom, waarom, waarom ...". En gelijk heeft ie! Hieronder leest u de ervaringen van een aantal van mijn klanten.


Een totale metamorfose

Onze tuin dateerde nog van ruim 30 jaar geleden. Inmiddels was het hout rot, de grindtegels oud en ook wilden we af van de niveauverschillen in de tuin. Optimistisch maakten we zelf een plan maar we bleven een beetje steken. Dus we zochten hulp en kwamen zo uit bij Tim.

Dat was een goede beslissing. Tim is zeer deskundig, betrouwbaar en creatief. Neemt zeer uitgebreid de tijd voor je en luistert naar alle ideeën en wensen. Bekijkt en fotografeert de huidige situatie en gaat vervolgens aan de slag met een ontwerp. Hierin is hij flexibel want als dat ontwerp niet helemaal aansluit dan past hij dat aan of maakt een nieuw ontwerp.

De communicatie verloopt zeer plezierig. Tim reageert steeds snel op de mail. Het eindresultaat mag er zijn. Het is een totale metamorfose. Natuurlijk is de beplanting nog “jong” en zal het een paar jaar duren voor de tuin is hoe Tim ‘m bedoeld heeft. Maar wij zijn zeer tevreden met het resultaat en kunnen Tim dan ook van harte aanbevelen.

Ronald en Christa


Een erg goed en verrassend leuk resultaat

Bij toeval kwamen we op de site van Tim terecht. Zijn visie op tuinen en de passie voor al wat groeit en bloeit, sprak ons direct aan. De eerste afspraak was snel gemaakt. Tim hoorde geduldig onze wensen aan, keek uitgebreid rond en nam hier en daar wat maten. Enkele dagen later nam hij een deel van het snoeiwerk onder handen (daar was de buurt ook blij mee Tim!).

Daarna was het een -spannende- periode wachten op het ontwerp. En dat was het wachten waard, het was meteen naar onze zin. Tim heeft de contacten gelegd met de hovenier. Nadat zij hun deel van het werk hadden gedaan, hebben wij samen met Tim de beplanting gedaan.

Bij de voortuin is 'out of the box' gedacht, wat een erg goed en verrassend leuk resultaat opleverde. Bij de achtertuin hadden we op een paar punten twijfels hoe dat zou uitpakken (werd ons postzegel-tuintje voor het oog niet nóg kleiner?), maar Tim legde zijn visie en overwegingen uit, waarna er een tuin kwam met groene hagen, meer kleur in planten, prachtige kleur van schuttingen en echt: een tuin die we als ruimer ervaren.

Bedankt Tim voor je mooie ontwerp en de prettige samenwerking!

Irene en Carla


Tim is zorgvuldig en erg betrokken

Na de verhuizing wilden we de tuin aanpakken. We hadden wel ideeën, maar we vonden het lastig om zelf een goed plan te maken, ook gezien het hoogteverschil in onze tuin en het gemis aan botanische kennis. We hadden iemand nodig met kennis van zaken voor het ontwerp en de aanleg. Daarom hebben we Tim ingeschakeld.

We hebben de samenwerking met Tim erg prettig gevonden. De communicatie verliep goed, en het was van begin af aan helder dat Tims doel is een tuin te ontwerpen die bij onze wensen past. Tim is zorgvuldig in het ontwerp en tijdens de aanleg is hij erg betrokken en dat vinden we erg prettig.

Inmiddels is de tuin aangelegd en genieten wij bijna dagelijks van de groei en bloei in de tuin. We zijn erg blij met dit geslaagde project!

Jantien en Wouter


Steeds vertrouwen in een heel mooi eindresultaat

We kwamen er zelf niet helemaal uit hoe we de tuin zodanig konden inrichten dat voor al onze wensen een plek was. Daarom hebben we Tim ingeschakeld. Hij kwam met verrassende suggesties waar we zelf nooit aan hadden gedacht. We zijn bijvoorbeeld ontzettend blij met het pad van gele klinkers dat door de hele tuin loopt. Ook van de beplanting hadden we zelf niet zo'n mooi en harmonieus geheel kunnen maken.

Achteraf gezien zijn we blij dat we niet zelf een ontwerp in elkaar hebben geknutseld, maar een mooi plan hebben uitgedacht samen met iemand die echt verstand van zaken heeft.

Ook de communicatie is prettig en soepel verlopen, zodat we steeds het vertrouwen hadden dat er een heel mooi eindresultaat zou komen.

Wouter en Riemke


Een knappe vertaling van onze wensen

Tim heeft onze wensen heel knap weten te vertalen naar een uitwerking voor de tuin. De uitwerking was zeer verrassend en hadden wij zelf nooit kunnen bedenken. De mooie invulling van het beplantingsplan zorgt ervoor dat we het hele jaar door verschillende kleuren in onze tuin hebben. Samenwerking met Tim is zeer prettig, tijdens de voorbereiding maar ook nadat de tuin aangelegd is. We gaan het hele jaar door genieten van onze tuin.

Pim en Ingrid


Fraaie uitstraling

In plezierig overleg met tuintekenaar Tim, hovenier Johan Heikamp en onze buren is er behalve een representatieve entree naar onze woningen met het realiseren van het ontwerp ook een fraaie uitstraling van ons huis verkregen.

De bewoners