Tuinieren is leuk, maar soms ook veel werk en u kunt voor verrassingen komen te staan. Uw planten en struiken groeien niet goed, uw mooie boom wordt juist te groot en de vijver blijft troebel. Uw eens zo mooie tuin wordt langzaam maar zeker een probleemtuin waaraan u steeds minder plezier beleeft. Een goed tuinontwerp voorkomt deze teleurstelling en is alleen al om deze reden veel waard!

Optimale benutting

En het geeft u nog veel meer. Een goed tuinontwerp benut uw perceel optimaal in functionele zin. Ik laat u nadenken over wat u graag in de tuin wilt doen en hoe uw ideale tuin er uit ziet. Ik vertaal deze wensen naar een optimaal ingedeelde tuin in de mooiste verhoudingen en gebruik deze uitgangspunten voor het ontwerp.

Een tuin die zich blijft ontwikkelen

Een goed functioneel plan is nog maar het begin. Ik maak uw tuin ook graag levendig. In de wat grotere tuinen creëer ik bijvoorbeeld tuinkamers, fraaie plantenborders of laat ik de paden uit het zicht verdwijnen. Ook kleine tuinen hebben veel te bieden, bijvoorbeeld door de plantkeuze. Het beplantingsplan is in alle tuinen beeldbepalend. Wat is er mooier dan een tuin die zich het jaar rond ontwikkelt en die voortdurend wisselende natuurattracties biedt?

Ontwerpprincipes

Een tuinontwerper maakt altijd gebruik van ontwerpprincipes. Dit zijn de ingrediënten die het tuinrecept smaakvol maken. Denk hierbij aan contrast (in vorm, textuur, kleur, omvang, etc), symmetrie, zichtlijnen, dieptewerking, vorm, lijnenspel, reliëf, ritme en herhaling.

De vele keuzes waarmee u te maken krijgt

Er zijn vele keuzes te maken als u uw tuin optimaal en naar uw wens wilt benutten. De stijl van uw huis, de grondsoort in uw tuin, de ligging van uw tuin t.o.v. de zon, de wind en de buren zijn elementen die invloed hebben op de mogelijkheden van uw tuin. Daarnaast is het aanbod aan materialen, beplanting en tuinelementen enorm. Ik heb de ervaring en deskundigheid om samen met u tot passende keuzes te komen.


Met een goed tuinontwerp krijgt u een duurzame tuin, die de investering waard is en die u vele jaren tuinplezier geeft!