Een duurzaam ontwerp van uw eigen stukje natuur!

Nuttige tuinwebsites

Op internet is veel te vinden over tuinieren, onderhoud, aanleg, biodiversiteit, waterhuishouding en ga zo maar door. Hieronder een lijst met nuttige websites uitgezocht door De Tuintekenaar.

Tuinmanieren

Hoe snoei je de Rhododendron. Wat doe je tegen schimmel in de Roos? Wat is een vaste plant nu eigenlijk? Wat is verticuteren en waarom? Wat doe je aan gaten in je gazon? In korte, informatieve video’s geeft Jurgen Smit, ervaren hovenier, auteur en tuinontwerper, jou antwoord op heel veel tuinvragen.


Rainproof is een zeer informatieve website over het beter benutten van al het water in de tuin.


TuinTuin

Deze website staat boordevol met ideeën voor de tuin. Blogs, foto's, artikelen, moodboards, noem maar op. Je vindt hier ook een interview met De Tuintekenaar.


Huisje Boompje Beter

Door tuinen te vergroenen worden ze mooier, levendiger én klimaatbestendig. Welke tuin past bij jou? Huisje Boompje Beter inspireert en helpt om tuinen te vergroenen en klimaatbestendig in te richten.


Operatie Steenbreek

Een groene stad is gezonder. Grond zonder tegels neemt schoon regenwater makkelijk op, dieren vinden voedsel en beschutting, groen geeft verkoeling in de zomer en vangt fijnstof op. Operatie Steenbreek is een landelijk initiatief om de schadelijke effecten van verstening tegen te gaan.


Lekker in je tuin

Deze website is speciaal voor Amersfoorters. Daar zijn al veel groene tuinen, waar regenwater weg kan, er koelte is in de zomer en dieren en planten tot leven komen. Wil je meer inspiratie? Wil je een voorbeeldtuin zien of tips krijgen van een ambassadeur die bij je langskomt? Neem een kijkje.

Maak een afspraak

Vrijblijvend een afspraak inplannen?
Neem contact met mij op!

06 230 309 11
Referentie

Het is heerlijk rond de vijver

Tim heb ik ervaren als betrokken en zorgvuldig. Ik vond het leuk om het proces van schets tot ontwerp met beplantingsplan op deze manier mee te maken. Positief was ook dat hij ons de tijd gaf om een mening te vormen over zoveel nieuwe dingen.

Lees verder