Een duurzaam ontwerp van uw eigen stukje natuur!

Mijn werkwijze

Om te komen tot een ontwerptekening en beplantingsplan doorloop ik met u een aantal fases. Hieronder leest u hoe dit in zijn werk gaat.

Intakegesprek

We beginnen met een intakegesprek. U maakt kennis met mij en ik met u en uw tuin. Als voorbereiding op het gesprek stuur ik u voorbeeldtuinen en een formulier waarop u kunt zien wat er allemaal aan de orde komt. Tijdens het gesprek bekijken we de huidige situatie en bespreken we uw wensen en voorkeuren. Ook fotografeer ik uw tuin en de omgeving vanuit verschillende perspectieven.

Na het intakegesprek ontvangt u een offerte op maat. Als De Tuintekenaar u nog niet overtuigd heeft, dan kunt u kosteloos van verder contact afzien.

Schetsontwerp

Ik besteed veel aandacht aan het maken van een schetsontwerp. Een goed begin is immers het halve werk. Het schetsontwerp bevat de hoofdlijnen van de tuin zoals de paden. Ook de indeling en vorm van  hoofdelementenzoals het terras, het gazon en de plantenborders krijgen een plaats, evenals grote struiken en bomen. Heeft u geen plattegrond van uw perceel, dan meet ik uw tuin in.

Tweede gesprek

Als het schetsontwerp klaar is, maken we een vervolgafspraak. We bespreken het ontwerp en uw beplantingsvoorkeuren. Na afloop krijgt u de tijd om het schetsontwerp te laten bezinken om er zeker van te zijn dat we de goede richting op gaan. Daarna stel ik de schets indien nodig bij en werk ik hem uit tot een ontwerptekening met mijn eerste ideeën over de beplanting. Als de eerste schets niet aan uw verwachtingen voldoet en ook niet met eenvoudige aanpassingen naar wens te maken is, maak ik een tweede schetsontwerp. Hiervoor breng ik geen extra kosten in rekening.

Ontwerptekening

De schets werk ik uit tot een voorlopige ontwerptekening waarin ik ook aangeef welke materialen ik wil gebruiken. Er is tegenwoordig een zeer groot sortiment aan bijvoorbeeld terrastegels en klinkers. Soms is het daarom verstandig om zelf te gaan kijken bij een specialist van sierbestrating. Binnen de marges die ik u adviseer, kunt u dan zelf de steen kiezen die u mooi vindt. U kunt dan ook rekening houden met de prijs van het materiaal.

Beplantingsplan

De beplanting in uw tuin is beeldbepalend, veel meer dan de gekozen vormen en lijnen dat uiteindelijk zijn. Planten, bomen en struiken geven bijvoorbeeld reliëf en kleur aan uw tuin en ze maken de seizoenen zichtbaar. Het beplantingsplan is daarom een erg belangrijk onderdeel van het totale ontwerp. 

Een border met intensieve en extensieve verkavelingEen border met intensieve en extensieve verkaveling

Eindproduct

De definitieve ontwerptekening en het beplantingsplan vormen samen het eindproduct. U krijgt ook een algemene onderhoudskalender en een plantenlijst. Hierop ziet u onder meer schematisch weergegeven wanneer welke plant bloeit. U krijgt alles digitaal en de ontwerptekening ook op full color A3.

U kunt er ook voor kiezen om mij alleen een ontwerptekening of alleen een beplantingsplan te laten maken!


Maak een afspraak

Vrijblijvend een afspraak inplannen?
Neem contact met mij op!

06 230 309 11
Referentie

Het is heerlijk rond de vijver

Tim heb ik ervaren als betrokken en zorgvuldig. Ik vond het leuk om het proces van schets tot ontwerp met beplantingsplan op deze manier mee te maken. Positief was ook dat hij ons de tijd gaf om een mening te vormen over zoveel nieuwe dingen.

Lees verder