Een duurzaam ontwerp van uw eigen stukje natuur!

De waarde van een goed ontwerp

Tuinieren is leuk, maar soms ook veel werk en u kunt voor verrassingen komen te staan. Uw planten en struiken groeien niet goed, uw mooie boom wordt juist te groot en de vijver blijft troebel. Uw eens zo mooie tuin wordt langzaam maar zeker een probleemtuin waaraan u steeds minder plezier beleeft. Een goed tuinontwerp voorkomt deze teleurstelling en is alleen al om deze reden veel waard!

Optimale benutting

En het geeft u nog veel meer. Een goed tuinontwerp benut uw perceel optimaal in functionele zin. Ik laat u nadenken over wat u graag in de tuin wilt doen en hoe uw ideale tuin er uit ziet. Ik vertaal deze wensen naar een optimaal ingedeelde tuin in de mooiste verhoudingen en gebruik deze uitgangspunten voor het ontwerp.

Een tuin die zich blijft ontwikkelen

Een goed functioneel plan is nog maar het begin. Ik maak uw tuin ook graag levendig. In de wat grotere tuinen creëer ik bijvoorbeeld tuinkamers, fraaie plantenborders of laat ik de paden uit het zicht verdwijnen. Ook kleine tuinen hebben veel te bieden, bijvoorbeeld door de plantkeuze. Het beplantingsplan is in alle tuinen beeldbepalend. Wat is er mooier dan een tuin die zich het jaar rond ontwikkelt en die voortdurend wisselende natuurattracties biedt?

Ontwerpprincipes

Een tuinontwerper maakt altijd gebruik van ontwerpprincipes. Dit zijn de ingrediënten die het tuinrecept smaakvol maken. Denk hierbij aan:

  • contrast (in vorm, textuur, kleur, omvang, etc);
  • (a-)symmetrie;
  • zichtlijnen;
  • dieptewerking;
  • vorm;
  • lijnenspel;
  • reliëf;
  • ritme en herhaling.

Een boom van betekenis

Als uw tuin groot genoeg is voor een boom of zelfs meerdere bomen dan behoeft de boomkeuze veel aandacht. De boom die u plant gaat een lang leven tegemoet. Hij wordt niet alleen voor u en uw tuin van betekenis, maar ook voor de buren of zelfs de buurt. En als u ooit verhuist, wilt u vast dat de volgende bewoners uw boom koesteren zoals u zelf deed.

De vele keuzes waarmee u te maken krijgt

Er zijn vele keuzes te maken als u uw tuin optimaal en naar uw wens wilt benutten. De stijl van uw huis, de grondsoort in uw tuin, de ligging van uw tuin t.o.v. de zon, de wind en de buren zijn elementen die invloed hebben op demogelijkheden van uw tuin. Daarnaast is het aanbod aan materialen, beplanting en tuinelementen enorm. Ik heb de ervaring en deskundigheid om samen met u tot passende keuzes te komen.

Met een goed tuinontwerp krijgt u een duurzame tuin, die de investering waard is en die u vele jaren tuinplezier geeft!

Op internet kunt u op diverse websites inspiratie en ideeën op doen. Kijk bijvoorbeeld op tuintuin.


Maak een afspraak

Vrijblijvend een afspraak inplannen?
Neem contact met mij op!

06 230 309 11
Referentie

Een erg goed en verrassend leuk resultaat

Bij toeval kwamen we op de site van Tim terecht. Zijn visie op tuinen en de passie voor al wat groeit en bloeit, sprak ons direct aan. De eerste afspraak was snel gemaakt. Tim hoorde geduldig onze wensen aan, keek uitgebreid rond en nam hier en daar wat m

Lees verder