Een duurzaam ontwerp van uw eigen stukje natuur!

De aanleg van uw tuin

Het aanleggen van een tuin is vakwerk. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om bij het maken van een terras, een vijver of een schutting een vakman in te schakelen. Een hovenier is zo'n vakman.

Ik werk samen met hovenier Thomas Tuin en zijn collega's. Met hen krijgt u niet alleen een goede en volgens de ontwerptekening aangelegde tuin, maar heeft u ook prettige, vakbekwame mensen over de vloer!

U kunt uiteraard zelf ook offertes opvragen bij andere hoveniers, maar in het tuinwerk is het lastig prijzen vergelijken. De kwaliteit van het tuinwerk en de flexibiliteit en zorgvuldigheid van de uitvoerders lopen in de praktijk namelijk sterk uiteen.

En u mag natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken!

Het uitzetten van het beplantingsplan

De Tuintekenaar zet het beplantingsplan uitDe Tuintekenaar zet het beplantingsplan uit

Het maken van een beplantingsplan is een tijdrovende en secure klus. Ik maken een mooi harmonisch geheel dat jaarrond aantrekkelijk is. Ook reken ik uit hoeveel planten van elke soort er nodig zijn om de plantvakken vol te krijgen met de planten en struiken op de juiste afstand van elkaar. Van bovenaf gezien verdeel ik uw tuin in allemaal kleine vakjes die elk één soort plant of struik bevatten. Die vakjes kunnen allerlei vormen aannemen, afhankelijk van het grondplan van de tuin, de gekozen lijnen en de vormen van de borders.

Ik ontwerp het beplantingsplan als een potloodschets. Vervolgens stel ik u de vraag of u wilt dat ik de planten lever en/of ik ze ook uitzet in uw tuin. Dat laatste zorgt er voor dat de nette uitwerking van waar precies alle planten komen te staan achterwege kan blijven. Ik kan namelijk tijdens het uitzetten op mijn schetsen vertrouwen én bovendien komt het geregeld voor dat ik tijdens het uitzetten toch nog andere keuzes maak omdat deze beter uitpakken. Wilt u mij niet betrekken bij het bestellen van uw planten en het uitzetten van de planten, dan werk ik de potloodschets uiteraard netjes voor u uit.

En dan is het genieten!

Vaak is een tuin na de aanleg nog wat kaal. Planten, struiken en bomen hebben tijd nodig om te aarden. Er zijn planten die al snel tot wasdom komen, maar er zijn er ook die daar uitgebreid de tijd voor nemen. Toch is er bij een pas aangelegde tuin al genoeg om van te genieten.

En geeft u de tuin voldoende aandacht, dan wordt uw tuin naar verloop van tijd alleen maar mooier ... want alles wat aandacht krijgt, groeit!


Maak een afspraak

Vrijblijvend een afspraak inplannen?
Neem contact met mij op!

06 230 309 11
Referentie

Een erg goed en verrassend leuk resultaat

Bij toeval kwamen we op de site van Tim terecht. Zijn visie op tuinen en de passie voor al wat groeit en bloeit, sprak ons direct aan. De eerste afspraak was snel gemaakt. Tim hoorde geduldig onze wensen aan, keek uitgebreid rond en nam hier en daar wat m

Lees verder