Een vijver vol leven als middelpunt

Deze zonnige achtertuin van 174 m2 bestond uit vele oude coniferen, een prachtige rhododendron, een aantal grote hortensia's, een centraal grasveld en een verhoogd terras van gindtegels.

Ook hij is blij met de vijver!Ook hij is blij met de vijver!

De bewoners wilden graag een groot terras met weinig onderhoud, een grote vijver, een aantal zitplaatsen, géén gras, een boom voor wat natuurlijke schaduw en vergelijkbare privacy als de oude beplanting aan de achterzijde van de tuin gaf.  Ze hadden een ruim budget.

De uitwerking ziet u in de tekening en de foto's hieronder. De vijver is het centrale element dat zich vanuit het verhoogde terras ver de tuin in strekt. Omdat de tuin enigszins afloopt, is de rand van de vijver hoog genoeg om op te zitten. De terrastegels zijn gijsgroene leisteen tegels. Een prachtig natuurproduct dat niet glad is, heel snel droogt en eenvoudig schoon te houden is.

De vijver trekt enorm veel leven aan. Juffers, libellen, slakken, padden, kikkers, salamanders en menig andere kleine waterdieren vonden al snel hun plek. De kwaliteit van het vijverwater is volledig afhankelijk van biologische factoren. Na de winter moet de vijver even op gang geholpen worden, maar als daarna het biologische evenwicht is gevonden, is de vijver kraakhelder en groeit en bloeit het waterleven je tegemoet!

Dit gehele project is begeleid en gerealiseerd door Satter Hoveniersbedrijf.

Terug naar portfolio overzicht
Referentie

Een erg goed en verrassend leuk resultaat

Bij toeval kwamen we op de site van Tim terecht. Zijn visie op tuinen en de passie voor al wat groeit en bloeit, sprak ons direct aan. De eerste afspraak was snel gemaakt. Tim hoorde geduldig onze wensen aan, keek uitgebreid rond en nam hier en daar wat m

Lees verder