Een gezonde speeltuin

Deze opvallend diepe achtertuin van 293m2 (excl. het bijgebouw) wordt gedomineerd door drie grote bomen, waaronder een notenboom die midden op het perceel staat. Verder kenmerkt de tuin zich door grote vlakken bestrating, slordige erfafscheidingen van diverse materialen en een grote blauwe loods die op veel plaatsen in de tuin zichtbaar is.

Aan De Tuintekenaar de schone taak om de tuin opnieuw in te richten, de storende elementen te elimineren en de tuin tot leven te wekken.

Het meest opvallende element in het ontwerp is het lange lichte pad van achterdeur tot het eind van de moestuin. Deze lijn benadrukt de lengte van de tuin en leidt je via het terras, naar de speeltuin en vervolgens naar de moestuin. Bij elke nieuwe zone passeer je een fraai begroeide pergola die je welkom heet in het volgende deel.

De speeltuin ligt beschut in het overgangsgebied tussen het zonnige gazon en het schaduwrijke beplante deel onder de notenboom. De erfafscheiding hebben een meer natuurlijk karakter gekregen met wilgentenen, onbewerkt Douglashout en kleurrijke smalle borders.

Uit praktisch oogpunt is het terras en de toegang vanuit de voortuin ruim gehouden, met een speels wildverband legpatroon. Het grote platte vlak wordt doorbroken door een kaki-boom en een hoge bloembak met zomerbloeiers en najaarsgrassen. De fruitleibomen hebben dezelfde functie bij de erfafscheiding. Daarnaast houden deze bomen de loods uit het zicht.

Deze tuin is in het voorjaar van 2016 aangelegd.

Terug naar portfolio overzicht
Referentie

Een knappe vertaling van onze wensen

Tim heeft onze wensen heel knap weten te vertalen naar een uitwerking voor de tuin. De uitwerking was zeer verrassend en hadden wij zelf nooit kunnen bedenken.

Lees verder